O autoru

Mladen Mitić rođen je 14. lipnja 1956. godine u Dubrovniku. U rodnom gradu završio je Višu pomorsku školu brodostrojarskog smjera. Kao inženjer brodostrojarstva radio je u Poduzeću Luka, a danas je djelatnik hotela Excelsior.

Više od 30 godina bavi se brodomodelarstvom, osobito rekonstrukcijom povijesnih dubrovačkih brodova, te proučavanjem drvene brodogradnje. Jedan je od osnivača i aktivni član društva brodomodelara "Argosy".

Već osam godina uspješno vodi brodomodelarsku radionicu u Đačkom domu u Dubrovniku, a njegovi učenici redovito odnose prve nagrade na natjecanjima đačkih domova Hrvatske.


Izložbe

Mladen Mitić od 1997. godine izlaže na Hrvatskim ocjenskim izložbama u Rijeci gdje postiže zapažene rezultate. Kao član Hrvatske reprezentacije, sudjeluje na svjetskoj izložbi u Gdansku 1998. godine i Monsu 2000. godine te na europskoj izložbi u Barceloni 1999. god. Njegovi modeli bili su sastavni dio izložbe Expo-2000 u Hrvatskom paviljonu u Lisabonu. Godine 2001. izlaže u Vancouveru na izložbi "Baština Hrvatske brodogradnje".
Mladen Mitić do sada je imao tri vrlo zapažene samostalne izložbe u organizaciji Pomorskog muzeja u Dubrovniku i Matice Hrvatske pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Učesnik je izložbe društva "Argosy" u Dubrovniku 1999. godine.
Osvojio je niz diploma, priznanja i nagrada publike, a od odličja ističe brončanu medalju sa svjetskog prvenstva 1998. godine, kao i 6 zlatnih, 4 srebrne i 4 brončane medalje s nacionalnih natjecanja.

Njegovi modeli nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama, a njegov Dubrovački galijun krasi vitrinu Svetog oca Ivana Pavla II., poklon Vlade Republike Hrvatske.

Izložbene makete

Kliknuvši na pojedinu od maketa na gornjoj slici, dobit ćete detaljnije podatke o pojedinim dubrovačkim brodovima.